meta_pixel

Top 10 activiteiten in Kroatië met kinderen

Wil je graag een superleuke vakantie beleven, niet té ver van huis? Dan is Kroatië zeker de goede keuze voor rond te reizen met kinderen. Er zijn ongelofelijk veel mooie plaatsen met bijhorende coole activiteiten voor zowel de kinderen als de ouders tussen Noord en Zuid. Hier sommen wij onze top 10 op.

Chillen op je eigen jacht

Ben je op zoek naar een rustige vakantie waar je toch kan genieten van de pracht van het land? Dan kunnen jullie bijvoorbeeld de eilanden ontdekken met jullie eigen jacht. Tijdens deze tocht wordt er ook regelmatig gestopt voor een leuk zwempartijtje, ideaal voor de kinderen om in het water te plonzen.

TRUFFELZOEKTOCHT MET DE HONDEN

Dankzij hun buitengewoon reukvermogen, zijn honden de perfecte dieren om truffels op te sporen. Het is echt een unieke en geweldige ervaring om samen met honden truffels te zoeken! De hondjes doen hun best om de lekkerste truffels te vinden voor jullie, waar jullie vervolgens ook van kunnen genieten tijdens een lekkere maaltijd (voor-, hoofd- en nagerecht).

Avontuurlijke ervaringen

Indien jullie gezin op zoek is naar wat meer avontuur, wordt dan speleoloog voor één dag. Dit is een avontuur bedoeld voor iedereen die een geweldige ondergrondse ervaring wil hebben. Daal af in echte speleologie-uitrusting in de wereld van de stalactieten en stalagmieten. Daarnaast kan je ook op familie rafting gaan op de Cetina rivier. Je zoeft zo langs spectaculaire landschappen en geniet van de rustige, en eventueel ietwat wildere, stroomversnellingen.

Nog wat meer adrenaline krijg je wanneer je gaat ziplinen over canyons. Het is een perfect parcours om een schitterend uitzicht te hebben over de canyon en de rivier. Je vindt er wel 8 verschillende ziplines, hier zit zowel een hele lange zipline, als een hele snelle zipline tussen. Wat wij ook zeker aanraden is met een jeep door het Velebit gebergte scheuren. Tijdens deze spannende tocht ontmoet je wilde paarden en ga je lunchen op een boerderij.

Steden die niet te missen zijn

Bij een reis door Kroatië mag een bezoek aan de steden Dubrovnik en Split ook niet ontbreken. In Dubrovnik ontdek je deze oude, compleet ommuurde vestingstad die bovendien Unesco Werelderfgoed is. Je maakt er een superleuke wandeling voor de kinderen. Split ontdek je dan via een tuktuk, bovendien is er een leuke virtual reality activiteit aan verbonden.

Slapen in een boomhut

Een superleuke ervaring voor de kinderen is ook om te slapen in een boomhut. Dit in combinatie met een wandeling door Plitvice National Park maakt het volledig af. Dit park staat bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco en is beroemd om zijn mooie meren in prachtige kleuren en vele watervallen. Het park telt 16 meren met daartussen zeker 90 watervallen.

MEER INFO?

Op zoek naar meer info over de verschillende ervaringen? Neem vlug een kijkje op onze website en bekijk deze, en nog andere activiteiten die wij aanbieden in Kroatië. Allemaal kinderproof natuurlijk! Laat het dromen naar de volgende vakantie maar beginnen.

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis