meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Ljubljana

Dag 1: Aankomst in Ljubljana

Welkom in Ljubljana! Deze kleine hoofdstad is heel centraal gelegen in Slovenië en de ideale plek om gezellig rond te kuieren met de kinderen. Je passeert leuke marktjes,  sympathieke pleinen, kleurrijke gebouwen, mooie bruggen, toffe winkels … Doorheen de stad stroomt ook de Ljubljanica waarlangs je heel fijn kan wandelen en onderweg kan stoppen voor een hapje of drankje in één van de bars of restaurants. De kinderen kunnen ook op zoek naar de 4 draken die de stad beschermen vanop de Dragon Bridge! Breng zeker ook een bezoekje aan het kasteel van Ljubljana dat zich bovenop een berg middenin de stad bevindt met prachtig uitzicht over de omgeving via een leuk ritje met de kabelbaan.

Je logeert in een hotel in het centrum zodat jullie de stad van dichtbij kunnen verkennen met de kinderen.

 

Dag 2: Met je SUP-board door Ljubljana

Paddle-boarden in Ljubljana is een unieke ervaring, want Ljubljana is momenteel de enige Europese hoofdstad die deze actieve sightseeing ervaring door het hart van de stad aanbiedt.

Kinderen vinden het fantastisch om op zo’n sportieve manier met je SUP-board door Ljubljana de hoofstad te verkennen. De suptour neemt je mee op een reis in een ontspannen sfeer, met unieke uitzichten op het kasteel, enkele iconische bezienswaardigheden van de stad, het architecturaal erfgoed van Jože Plečnik en de levendige drukte van de straten. Genieten vanop het water!

 

Rivier Ljubljana

Dag 3: Vertrek Ljubljana

Vandaag kan je in Ljubljana nog gaan fietsen langs de highlights.

Ofwel trek je naar het Zuid-Westen van Slovenië waar je kan logeren bij magische witte paarden, babydraken kan spotten in de Postojna grotten of gaan slapen in je eigen boothuis aan de kust.

Ofwel trek je verder naar het Oosten van Slovenië en trek je in het bos met bruine beren, vertoef je heerlijk op de hertenboerderij, kies je voor chocoladeglamping of ga je hiken tussen bossen en alpenweiden.

Ofwel trek je verder naar het Noorden waar je kan in Bled kan overnachten in een boomhut gecombineerd met een mountainbikeavontuur of varen met de gondel naar Bled-eiland. Ofwel trek je verder de bergen in naar de Soca vallei waar je kan raften op de Soca Rivier, ziplinen in de Julische Alpen, coole canyoning langs watervallen of voor de families met kleinere kindjes een avontuurlijke aquatrekking op maat.

 

 

 

 

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • Suptour voor gans het gezin

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis