meta_pixel

10 coole dieren in hun natuurlijke habitat

Tijdens onze rondreizen beland je vaak op adembenemende plekjes met de kinderen in landschappen waar je mond van openvalt en waar de dierenwereld jong en oud betovert. Ontdek hier onze 10 favoriete dieren die jij met je gezin kan spotten op vakantie!

KLEURRIJKE ONDERWATERWERELD IN BALI

Klaar voor een onvergetelijk onderwateravontuur met de kinderen? Jullie gaan snorkelen rond Menjangan Island, waar de zee bruist van leven! Laat je betoveren door de levendige kleuren en vormen van het koraalrif en zwem zij aan zij met prachtige tropische vissen en nieuwsgierige zeeschildpadden. En ooit al eens verstoppertje gespeeld met een inktvis? Zij zijn meesters in camouflage en kunnen hun kleur veranderen om zich aan hun omgeving aan te passen. Trek je snorkeluitrusting aan, zet je duikbril op en spring in het avontuur!

ZWEMMENDE BEREN IN CANADA

Tijd voor een epische berentrip voor grote en kleine avonturiers! De familiepret schiet meteen de hoogte in want jullie moeten een watervliegtuig nemen om aan de afgelegen lodge te geraken joepie! Met een inheemse gids stappen jullie meteen aan boord van de boot om bruine en zwarte beren te spotten in hun natuurlijke leefomgeving. Je zal ze bespioneren terwijl ze vis vangen uit de zalmrijke rivieren of in het bos op zoek gaan naar bessen om te eten. Tussen de jacht door spelen ze vaak in het water of genieten ze van een welverdiend middagdutje. In de lente en vroege zomer zie je ook moederberen met hun welpen. Deze kleintjes blijven vaak dicht bij hun moeder terwijl ze leren jagen en overleven in het wild. ’s Avonds herbeleven jullie de dag met verhalen rond het kampvuur en het roosteren van marshmallows onder een schitterende sterrenhemel.

BROEDENDE SCHILDPADDEN IN COSTA RICA

Trek met de kinderen op schildpaddenexpeditie in Tortuguero, een van ’s werelds belangrijkste broedgebieden voor zeeschildpadden! Het schouwspel begint na zonsondergang: met zaklampen in de hand, bespieden jullie de reusachtige zeeschildpadden die uit zee komen. Eerst kiezen ze een geschikt stuk strand uit en graven met hun flippers een kuil in het zand waarin ze tot wel 100 eitjes leggen! Nadien bedekken ze dit nest met zand en keren ze terug naar zee. Na enkele maanden, komen de eitjes uit en kruipen de kleine schildpadjes uit het zand recht de zee in! Jullie logeren hier in een prachtige lodge op een droomlocatie tussen de Caraïbische kust en het weelderige regenwoud waar je morgen met de boot nog heel wat andere dieren zal spotten!

FLAMBOYANTE FLAMINGO’S IN CUBA

Pink up your life en spot tientallen flamingo’s in de wetlands van Cienfuegos! Stap aan boord en peddel met het gezin naar deze vrolijke vogels.  Terwijl je door het water glijdt, zie je talloze flamingo’s in hun natuurlijke habitat. Ze zijn beroemd om hun levendige roze verenkleed en elegante houding. Tijdens de tour vertelt de gids heel wat leuke wist-je-datjes over hun gedrag en waarom ze zo speciaal zijn voor het ecosysteem. Bovendien kan je nog tal van andere vogels spotten zoals pelikanen, ijsvogels, ibissen en kolibries!

MYSTERIEUZE ALLIGATORS IN FLORIDA

Trek je zwemvesten aan en klim met de kinderen in de kajaks voor een spannend kajakavontuur tussen de alligators. Voel de adrenaline stromen terwijl je door het groene labyrint van de mangroves peddelt, de thuisbasis van deze prehistorische reuzen! Spot alligators die zonnebaden op de oevers of rustig door het water zwemmen. De gids leert jullie alles over de fascinerende levensstijl en het gedrag van alligators, evenals de rijke flora en fauna van de Everglades. See you later, alligator!

WILDE PAARDEN IN KRoatië

Klaar voor een avontuurlijke jeepsafari in het verrassende Velebitgebergte? Dit natuurwonder herbergt talloze verborgen schatten, zoals grotten, rotsen waar de kinderen kunnen op klimmen, watervallen, uitgestrekte bossen én wilde paarden in hun natuurlijke habitat. Het Velebitgebergte is een van de weinige plekken is waar deze paarden kunnen overleven, dankzij de overvloedige graslanden en natuurlijke waterbronnen. Nadien genieten  op een lokale boerderij van een heerlijke lunch met verse producten uit de regio. Smakelijk!

SCHATTIGE BABYDRAKEN IN SLOVENIË

In de mysterieuze grotten van Postojna kan je met de kinderen echt iets cools ontdekken: babydraken, ook wel bekend als olms! Deze kleine wezens leven daar om een speciale reden: het is donker, vochtig en koud in de grotten, precies zoals ze het leuk vinden. Ze ademen maar een paar keer per uur, kunnen 12 jaar onder eten en worden gemakkelijk 100 jaar! Nadien bezoek je het unieke middeleeuwse kasteel van Predjama, gebouwd middenin een rotswand. Een magische dag voor gans het gezin!

ACTIEVE NACHTDIEREN IN THAILAND

Klaar voor een onvergetelijk familieavontuur? Middenin de jungle van Khao Sok, logeren jullie met de kinderen in een echte boomhut! En er is meer! Want in de jungle komen de meeste dieren pas ’s nachts tot leven. Na het diner, neemt een echte jungle-expert jullie mee op nachtsafari! Klaar om te ontdekken welke mysterieuze nachtdieren zich schuilhouden in het donker? De dag nadien gaan jullie heerlijk varen tussen de kalksteenrotsen op het azuurblauwe water van het Cheow Lan meer.

IMPOSANTE WALVISSEN IN WEST-USA

Sta oog in oog met deze zeereuzen aan de adembenemende kust van Big Sur! De baai van Monterey is een van de beste plaatsen ter wereld voor het spotten van walvissen omwille van het voedselrijk water, migratieroutes en beschutte baaien. Een ervaren gids neemt jullie mee met de boot het water op, het is altijd spannend waar ze hun neus boven water zullen steken! Na dit avontuur overnachten jullie nabij het hele gezellige stadje Carmel-by-the-Sea, waar je kan nagenieten bij een prachtige zonsondergang op het strand.

BIG 5 IN ZUID-AFRIKA

Save the best for last: slaap met de kinderen in een wildreservaat tussen de wilde dieren! Jullie overnachten op een geweldige plek omringd door de landschappen, de geluiden én uiteraard de dieren van de Afrikaanse wildernis. Zowel s’morgens als ’s avonds gaan jullie op safari en bespioneren jullie leeuwen, olifanten, giraffen, zebra’s, nijlpaarden en nog veel meer! De pracht van deze dieren van zo dichtbij kunnen ervaren in hun natuurlijke habitat, is een onvergetelijk geschenk voor gans het gezin!

MEER INFO?

Op zoek naar meer info over onze avontuurlijke rondreizen voor gezinnen met kinderen?Neem vlug een kijkje hier en bekijk alle coole activiteiten die wij aanbieden op 15 verschillende bestemmingen verspreid over 4 continenten. Kies de ervaringen die het best bij jullie familie passen en wij gaan graag aan de slag om jullie droomreis samen te stellen!

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis