meta_pixel

1/ Safari bij de olifanten in Addo Elephants park

In Addo Elephants Park kan je de olifanten niet missen. Je ziet de prachtige dieren in kuddes rondlopen in dit malariavrije park. Dit park is ideaal om met kinderen rond te rijden.

Wil je weten waar de dieren zich bevinden? Check het even bij de bewaker aan de ingang van het park. Die wist ons alvast altijd de goede richting uit te sturen. Er hangt ook een bord uit aan het restaurant waar bezoekers zelf vrijwillig aanduiden waar alle dieren zijn. De grootste kans om een grote groep olifanten te zien, is bij Hapoor Dam. Vaak stoppen ze bij de drinkplaatsen voor water en verkoeling. ’s Middags kan je rustig gaan eten in het restaurant in het park.

De toppers volgens onze kinderen? De babyolifantjes natuurlijk, die vonden ze allerschattigst. Maar je ziet hier ook veel koedoes, zebra’s, elanden, hartenbeesten en bosbokken. En er zijn ook leeuwen te spotten!

 

2/ Kayak en Cliffdiving in Tsitsikamma National park

Met een tocht per kajak over de Storms River van zo’n twee tot drie uur ervaar je het beste dat Tsitsikamma te bieden heeft. Je kan de Storms River Gorge onderzoeken. Hier vind je diepe poelen en grotten en oeroude bossen. Geen nood: dit is een kindvriendelijke en gemakkelijke tocht.

Vooral het ‘cliffdiven’ (springen van de rotsen) onder begeleiding van de gidsen had succes bij onze kinderen. Zelf onze 7-jarige zoon Wolf waagde een sprong en amuseerde zich heerlijk.

3/ Met de superstep de tafelberg af in kaapstad

Maak je klaar voor een 5 kilometer lange offroadroute van Signal Hill naar de Bo-Kaap. Ben je afgedaald langs dit spoor, dan wacht een laatste afdaling over een smal pad van dé benchmark van Kaapstad: de Tafelberg. Supersteps zijn uiteraard niet gemotoriseerd, dit is dus een duurzame tocht.

Afdalen op supersteps gaat zeker niet te snel en is haalbaar voor iedereen. Jongere kinderen gaan bij de volwassenen op de step. Dit is de favoriete activiteit van onze 14-jarige zoon Joran.

4/ een township bezoeken in Knysna

De Xhosa-bevolking leeft in het Knysna-township. Tijdens een tour van zo’n 2 à 3 uur ga je op bezoek bij de Xhosa-bevolking. Je gaat naar een township en krijgt informatie over het leven daar. Je ontdekt er hoe het gesteld is met de huisvesting, het onderwijs en de gezondheidszorg. Maar je maakt ook kennis met de kleine ondernemingen in scheepscontainers. Onze kinderen vonden deze tour ook heel tof omdat je een kleuterschooltje bezoekt, taalles volgt, zingt, drumt en meer van dat.

5/ De pInguïns op Boulders beach

Als je in de regio van Kaapstad bent, kan je zeker nog Boulders Beach bezoeken. Ga daar zeker de pinguïnkolonie bekijken. De dieren leven hier omwille van de overvloed aan vis in deze baai. Je ziet hier pinguïns nesten bouwen, op hun eieren zitten of rondhossen en zwemmen in zee. Dit is echt een leuk spektakel dat door kinderen van alle leeftijden gesmaakt wordt.

6/ De big five in Krugerpark

Verken het Kruger Park, een natuurgebied van maar liefst 19.633 vierkante kilometer. Het park is 360 kilometer lang en gemiddeld 60 kilometer breed. Het wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld met zijn indrukwekkende fauna en flora. Maak je klaar voor de Big Five met zo’n 8.000 olifanten, 1.600 leeuwen, 800 luipaarden, 15.000 buffels en 2.000 neushoorns.

7/ Tussen de struisvogels in Oudtshoorn

Bezoek zeker een struisvogelboerderij. Kinderen mogen er de dieren eten geven, op een ei van een struisvogel staan en meer van dat. Ze ontdekken er hoe grappig deze dieren wel zijn. Er zijn verschillende bezoeken van een uurtje per dag, helemaal afgestemd op kinderen.

Vergeet ’s avonds niet te genieten van een lekkere struisvogelsteak in de lodge.

8/ walvissen SPOTTEn in Hermanus

Walvissen zijn al even nieuwsgierig als jouw kinderen. Tijdens jullie walvissafari komen ze graag dichtbij de boot. Neem dus zeker je camera mee. Vertrekken doe je vanuit Hermanus, de walvishoofdstad van Zuid-Afrika. Wil je walvissen spotten, kom dan op het juiste moment. Hét seizoen om deze wonderlijke zeedieren te zien, loopt van juni/juli tot december. Dan komen de walvissen naar Hermanus om hun jongen ter wereld te brengen. Je gaat mee op de boot voor een tocht van 1,5 tot maximaal 3 uur. De gids geeft heel veel uitleg over het leven in zee, zo wordt het een leerrijke ervaring. Het blijft trouwens niet bij walvissen alleen. Op zee zie je ook heel wat dolfijnen.

9/ PILANESBERG:  IDEAAL VOOR GEZINNEN MET KLEINERE KINDEREN

Dit mooie park op de resten van een vulkanische krater is vrij van malaria en dus ideaal voor kinderen. Ga op gamedrive met een echte ranger die jou alles laat zien in het park. Op de golvende heuvels en de open vlaktes kan je de Big Five zien, naast nog vele andere diersoorten: giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, luipaarden en de zeldzame bruine hyena’s. Wist je dat hier meer dan 360 vogelsoorten leven? In de dichte bossen, de valleien en op de glooiende graslanden van het park leven wel tienduizend dieren. Het Pilanesberg National Park is een van de weinige plekken in Afrika waar een bijna complete, originele fauna leeft. Daar bieden we ook een fantastische lodge aan in het park.

10/ ZIPLINEN IN DE DRAKENSBERGEN

“Zippen tussen de Drakensbergen” is een bijzonder, 3 tot 4 uur durend eco-avontuur in het inheemse Blue Grotto Woud in de Centrale Drakensbergen. Jullie glijden van platform naar platform. Intussen genieten jullie van het uitzicht op de Drakensbergen, watervallen en rivieren is adembenemend. Probeer zeker ook de meer dan 100 vogelsoorten te spotten die hier leven. Kriebels in de buik zijn gegarandeerd: door het zippen over de valleien én door de indrukwekkende vergezichten.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis