meta_pixel

12 UNESCO plekken die je niet mag missen

De werelderfgoedlijst van UNESCO viert vandaag zijn 50ste verjaardag! Tijdens onze avontuurlijke rondreizen op 13 bestemmingen en 4 continenten nemen we jullie mee langs heel wat uniek werelderfgoed. Vandaag zetten we graag 12 UNESCO plekken die je niet mag missen in de kijker. 

cuba

Fan van een levendige Caraïbische sfeer met kleurrijke gebouwen, swingende salsa, azuurblauwe lagunes, parelwitte stranden en cactusgroene bergen? Dan is Cuba de ideale bestemming voor jullie volgende vakantie met kinderen! Tijdens onze rondreis in Cuba, geniet je van UNESCO werelderfgoed op 3 bijzondere plekken.

MET EEN CHEVY DOOR DE STAD HAVANA

Jullie rondreis op Cuba begint in stijl, want jullie gaan met oldtimers door Havana rijden. Vooral de pubers zullen hun ogen uit kijken: wat een prachtige auto’s! Met de wind door de haren rijd je door het kleurrijke Havana. Ideaal als eerste verkenning van deze authentieke stad! Nadien zetten jullie de verkenning te voet verder en kuieren jullie rond in het UNESCO werelderfgoed van het oude Havana en haar vestingswerken. Ideaal om te proeven van de gezellige Cubaanse sfeer, de pastelkleurige gebouwen, smalle straatjes en muzikale pleintjes.

PAARDRIJDEN IN DE VINALES BIJ ZONSONDERGANG

De Valle de Viñales is jullie volgende UNESCO bestemming. De Viñales vallei wordt omringd door bergen en de regio is bekend om de vele mogotes, heuvels uit kalksteen. Bij Kiddotravel laten we jullie deze prachtige omgeving verkennen op een speciale manier want jullie gaan paardrijden in  Vinales. Ideaal voor de kinderen om de streek vanop dit edel dier te verkennen: zo zie je veel meer en ben je meteen een spectaculaire ervaring rijker. Want je rijdt net voor zonsondergang dus je kan het fantastische landschap  samen met het kleurenspektakel in de lucht aanschouwen tussen de oortjes van het paard. Genieten!

POTTENBAKKEN IN TRINIDAD

Het 3de UNESCO erfgoed komen jullie tijdens de rondreis tegen in Trinidad. Door onze kinderen verkozen als de leukste stad in Cuba: bonte gebouwen, kronkelende kasseistraatjes en veel Caraïbische couleur locale!  Onze lokale gids loodst jullie mee naar alle sympathieke plekjes. Het leven speelt zich hier vooral buiten af dus er is vanalles te beleven! Trinidad is ook de hoofdstad van het pottenbakken dus dat moeten jullie natuurlijk ook even uitproberen. Jullie gaan pottenbakken met de ganse familie. Je gaat op bezoek bij een bekende lokale pottenbakker waar iedereen zelf een potje kan proberen maken. Daarna neem je de zelfgemaakte potjes mee naar huis om ze misschien verder te versieren eens ze droog zijn.

PORTUGAL

Meer zin in een avontuurlijke bestemming in Europa waar de sardientjes vers gegrild worden recht uit de zee, waar de gastvrije bevolking heel kindvriendelijk is, waar je kan genieten van de melancholische Fado-muziek tijdens een artisanaal gemaakt glaasje Porto? Dan nemen we jullie graag mee naar Portugal! Tijdens onze rondreis in Portugal, ontdek je 3 UNESCO pareltjes.

HET SPROOKJESPALEIS VAN SINTRA
Als je aankomt in Sintra, is het net alsof je in een sprookje bent beland. Het staat er vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen, omringd door de mooiste tuinen en parken. Waan jullie als echte prinsen en prinsessen via een ritje met paard en kar. Een originele manier om dit unieke UNESCO-park te ontdekken! Bezoek met de kinderen ook zeker Quinta da Regaleira. Je vindt hier het mysterieuze ‘paleis van de miljoenen’, omgeven door een grote tuin vol grotten, rivieren en kleine bouwwerken. Alles is deze tuin is gebouwd met een achterliggende boodschap en veel symboliek: ideaal om samen op ontdekkingstocht te gaan!

BEZOEK PORTO MET ELEKTRISCHE FIETSEN

De UNESCO-stad Porto is gebouwd langs de heuvels met zicht op de Douro rivier. De Romeinen gaven de stad de naam Portus (haven) omdat ze verbonden was aan de zee.  Je logeert er in een prachtig hotel vlakbij de oude binnenstad. Ideaal om Porto op een actieve manier te bezoeken met elektrische fietsen! Zo zie je de mooiste bezienswaardigheden van dichtbij en leer je Porto kennen als je broekzak. Een lokale gids fiets mee en zal jullie telkens verrassen met leuke weetjes over de stad en de bezienswaardigheden.

BALI

Ook op onze nieuwste bestemming kan je betoverd worden door uniek werelderfgoed. Tijdens onze rondreis in Bali ontdek je 1 prachtige UNESCO plek.

RAVISSANTE RIJSTVELDEN ZO VER JE KAN KIJKEN
Als je ergens een foto ziet van Balinese rijstvelden, kan je er 99.9% zeker van zijn dat die getrokken werd in Jatiluwih: ravissante rijstvelden zo ver je kan kijken. De trapsgewijze rijstvelden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en zijn een streling voor ieders oog. Nooit geweten dat er zoveel tinten groen bestaan! Combineer het UNESCO erfgoed met een spectaculaire ervaring voor gans het gezin. Voel je als een vogel zo vrij op deze reuzeschommel in het regenwoud tussen de groene rijstvelden: kriebels in de buik en blinkende ogen verzekerd!

ITALIË

Italië is de trotse eigenaar van het grootste aantal UNESCO erfgoedsites. Tijdens onze rondreis langs de Amalfikust, onze rondreis in Puglia of onze combinatierondreis kom je dus sowieso veel moois tegen. Wij zetten er graag 2 in de kijker.

ONTDEK HET ONDERGRONDS LABYRINTH IN NAPELS

Wisten jullie dat de eerste pizza in Napels gemaakt werd? Zo zijn de kinderen meteen warm gemaakt om deze UNESCO-stad te ontdekken. Napels is gelegen in een van de mooiste baaien van de wereld en wordt gekenmerkt door de vele kleurrijke smalle steegjes waar de was tussen de huizen hangt te drogen. Een bijzondere manier om deze charmante stad te verkennen is via het ondergronds labyrinth in Napels. Vandaag ga je met een gids 40m diep onder het historische centrum. Daar krijg je een tour van ongeveer 1km. De avonturiers kunnen tijdens de tour ook met een zaklamp door de nauwe gangetjes stappen!

MET DE TUKTUK DOOR MATERA EN SLAPEN IN EEN GROTWONING

Een nieuw weetje om de kinderen en tieners te enthousiasmeren voor de volgende UNESCO bestemming: de James Bond film ‘No Time to Die’ werd hier gefilmd! Je komt aan in het UNESCO-stadje Matera waar je gaat slapen in een grotwoning. Een speciale belevenis als je weet dat vele grote families in dergelijke grotwoningen sliepen tot in 1952. De temperatuur binnen gaat nooit onder de 20°C. Lekker warm in de winter en lekker koel in de zomer! Vandaag ga je de prachtige stad bezoeken vanuit een Italiaanse tuktuk, de Ape. Dat is de grote broer van de Vespa, wat je ook merkt uit de naam: ape betekent ‘bij’ en vespa betekent ‘wesp’. Het is een unieke ervaring om door de straatjes te cruisen en te genieten van het prachtige zicht eens je aan de top bent. Jullie gids brengt jullie naar de mooiste plekjes in de stad en vertelt honderduit over de geschiedenis ervan.

thailand

Ook tijdens onze rondreizen in Thailand, kan je 2 UNESCO sites ontdekken.

FIETS DOOR DE OUDE STAD AYUTTHAYA

Klaar om op ontdekking te gaan in Ayutthaya, de UNESCO-werelderfgoedsite die ooit de hoofdstad van Thailand was? Het stond vol met tempels, schatten en indrukwekkende paleizen. Bij Kiddotravel verkennen we de prachtige ruïnes niet te voet maar op de fiets. Leuk voor de kinderen en de ouders om zo van de ene bezienswaardigheid naar de andere te kunnen fietsen. Na het fietsen genieten jullie van een rustige boottocht over de rivieren van Ayutthaya met betoverende uitzichten.

DWARS DOOR DE JUNGLE VAN KHAO YAI

Het UNESCO-bos van Dong Phayayen-Khao Yai overbrugt 230 kilometer en is de thuisbasis van meer dan 800 diersoorten, inclusief 112 soorten zoogdieren, 392 vogelsoorten en 200 soorten reptielen en amfibieën. Je trekt vandaag de jungle van Khao Yai in met een echte ranger die je gedurende de tocht wijst op alle dieren en planten die hier leven. Je bezoekt ook een mooie waterval en geniet daar van een lekkere lokale lunch. Wat zeker niet mag ontbreken is een heerlijke duik in een natuurlijke bron met fris en zuiver water. Dat vonden onze kinderen geweldig.

Kroatië – MONTENEGRO

Liever wat dichter bij huis? Ook Kroatië charmeert met werelderfgoed tijdens onze rondreis in Kroatië of onze combinatierondreis Kroatië-Montenegro. Je ontdekt meerdere UNESCO plekken tijdens deze rondreizen (o.a. via onze bouwsteen “als een ridder in Dubrovnik” of “met de tuktuk door Split“). We zetten er hier graag 2 in de kijker.

SLAAP IN EEN BOOMHUT VLAKBIJ HET PLITVICE NATIONAL PARK

Je kan er bijvoorbeeld slapen in een boomhut vlak bij het Plitvice National Park. Een unieke ervaring! Neem even een frisse duik in het zwembad voor jullie op ontdekking gaan in het UNESCO-park dat jullie zeker zal betoveren met zijn 16 turkooizen meren en 90 wonderlijke watervallen.

BEZOEK DE IDYLLISCHE BAAI VAN KOTOR

Vandaag steek je de grens over naar buurland Montenegro en kom je aan in de idyllische baai van Kotor. Deze behoort tot de mooiste baaien van de wereld, het is immers ook Unesco werelderfgoed. Echter lijkt het wel meer op een fjord. Vanaf de ingang gaat de baai circa 25 km landinwaarts door smalle doorgangen. Hoe mooi is het hier om aan het water te ontbijten of een verse vis van de grill te proeven! Vergeet niet om de uitdagende wandeling naar de burcht boven Kotor aan te gaan, naar het kasteel van San Giovanni. Het is schitterend maar ook leuk voor de kinderen want ze kunnen serieus wat rotsen op en af klimmen. 1300 trappen om aan de top te geraken met een prachtig uitzicht als beloning!

MEER INFO?

Op zoek naar meer info over onze rondreizen en de verschillende ervaringen? Neem vlug een kijkje hier en bekijk alle coole activiteiten die wij aanbieden op 13 verschillende bestemmingen verspreid over 4 continenten. Allemaal kinderproof natuurlijk en helemaal samen te stellen op maat van jouw gezin! Waar gaat jullie volgende vakantie naartoe?

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis