meta_pixel

Reizen met kinderen: 9 tips voor de perfecte reis

Hoe kan je ervoor zorgen dat je reis met kinderen stressloos verloopt? En wat mag je zeker niet vergeten tijdens je reis? Hier sommen wij enkele nuttige tips op die kunnen helpen wanneer jullie een vakantie plannen met kinderen.

1. Neem jullie tijd

Het is tijdens een vakantie uiteraard niet de bedoeling dat jullie heel de tijd vol stress zitten om telkens van de ene naar de andere plaats te trekken. Zeker voor de kinderen is het niet leuk om elke dag van hotel te veranderen. Daarom is het belangrijk om voldoende tijd in te plannen tussen alle verschillende activiteiten. Dit is ook de reden waarom onze bouwstenen telkens blokken van ongeveer 3 dagen zijn. Dit geeft jullie de tijd om een bepaalde streek te verkennen via leuke activiteiten, maar eveneens te genieten van jullie hotel, al dan niet aan het zwembad.

2. Bezigheden in het vliegtuig

Reizen jullie met kleine kinderen? Dan raden wij zeker aan om een nachtvlucht te nemen. Dit aangezien de kinderen dan moe zullen zijn en beter zullen slapen. De tijd zal voor zowel jullie als de kinderen sneller voorbijgaan! Daarnaast is het belangrijk, voor zowel jonge kinderen als tieners, een opgeladen scherm mee te nemen: een tablet of computer. Hier kunnen jullie op voorhand al enkele films op downloaden of enkele spelletjes op zetten. Ook belangrijk: bij kleine kinderen, laat ze drinken tijdens het opstijgen en het landen, dit vermindert de druk op de oren.

3. Bezigheden in de auto

Ook wanneer jullie reizen met de auto is het belangrijk om goed te plannen. Hier kunnen jullie bijvoorbeeld ook zorgen om gedurende de nacht te rijden en opgeladen schermen mee te hebben. Een andere optie is om overdag te rijden maar voldoende stops in te lassen zodat de kinderen (en jullie) de benen even kunnen strekken, wat spelen en een hapje eten. Wanneer jullie bijvoorbeeld onze autorondreis naar Kroatië doen, kunnen jullie er zelf een roadtrip van maken en 1 of 2 overnachtingen onderweg boeken. Met kinderen duurt een autorondreis altijd net iets langer.

4. Voorzie waterpret

Wij vinden het altijd van groot belang om een hotel met zwembad te boeken. Dit zorgt ervoor dat jullie even kunnen relaxen en uitrusten, maar de kinderen nog steeds kunnen ravotten in het water.

5. Denk goed na over de activiteiten

Zorg er telkens voor dat er leuke activiteiten tussen zitten voor de kinderen. Dit hangt grotendeels af van de leeftijd van jullie kinderen en wat ze leuk vinden. Zijn ze meer voor een actieve vakantie zoals ziplinen, canyoning, raften? Of eerder voor iets rustiger zoals picnicken tussen de ezels, schelpen rapen op een eiland, een meet & greet met de dolfijnen… Hiermee rekening houden is van groot belang, er is natuurlijk niets leuker dan jullie kinderen te zien genieten van de vakantie. Bij Kiddotravel bieden wij een grote variatie aan activiteiten aan voor al onze verschillende bestemmingen. Bij dit proces is het van belang om de kinderen te betrekken. Zit gezellig samen rond de tafel en laat ze hun favoriete bouwstenen kiezen.

6. Pak je koffers goed

Met kinderen is het altijd net iets belangrijker om de juiste dingen mee te nemen in je koffer. Reis je met hele kleine kinderen? Neem dan zeker voldoende vochtige doekjes en luiers mee voor de eerste dagen. Ga je naar een land met een tropischer klimaat dan zijn verschillende dingen van belang: tegen de muggen is voor de volwassenen DEET 50% goed maar voor de kinderen DEET 30%. Zijn jullie liever extra goed voorbereid en nemen jullie ook graag lange outdoor broeken mee tegen de muggen, of t-shirts met lange mouwen, dan raden wij een bezoek aan Decathlon aan. Daar vind je bijvoorbeeld ook t-shirts die in het water mogen en snel drogen. Alle spullen in deze winkel zijn te koop aan een zeer aanvaardbare prijs. Daarnaast mag ook zonnecrème niet ontbreken.

7. Reisdocumenten up to date

Wat vanzelfsprekend is, maar snel over het hoofd wordt gezien, is de reispas en het internationale rijbewijs. Check zeker goed of jullie reispas nog voldoende lang geldig is en vraag je internationaal rijbewijs aan. Voor sommige landen moet je reispas nog enkele maanden geldig zijn bij vertrek en/of terugkomst. Daarnaast ook of er een visum nodig is voor jullie bestemming of welke vaccinaties er nodig zijn. Bij Kiddotravel kan je zeker ook onze FAQ per bestemming lezen, hier vinden jullie alle nodige info over de beste reisperiode, het klimaat, maar ook alles over de benodigde vaccinaties. Hier vind je ook onze aanbevelingen in verband met de reisapotheek.

8. In actie voor een duurzame planeet

Leer jullie kinderen van kleins af aan al het belang van de planeet. Leer hun bijvoorbeeld om geen handdoeken meteen op de grond te gooien in het hotel na deze slechts eenmaal gebruikt te hebben. Wanneer jullie in de natuur zijn, niets op de grond te gooien. Of nog beter: plastiek op het strand oprapen en weg te gooien in een vuilbak.

9. Unieke accommodaties

Naast leuke ervaringen zijn unieke accommodaties ook altijd iets wat zowel jullie als de kinderen zullen bijblijven. Kies bijvoorbeeld om te slapen in een boomhut. Dit kan in Portugal, in Peniche, of in Thailand, in Khao Sok, in Costa Rica, in Boca Tapada of in Kroatië, in het Plitvice National Park. Daarnaast kan je in Kroatië bijvoorbeeld ook overnachten in een boothuis met een jacuzzi op het dak. In Thailand kan je ook slapen in drijvende huisjes of logeren bij een lokale familie.

Wist je dat…

Wanneer je een reis boekt met Kiddotravel wij 24u lang, 7 dagen op 7 een contactpersoon ter plaatse hebben die jullie met het minste probleem kunnen verder helpen.

MEER INFO?

Op zoek naar meer info over de verschillende ervaringen? Neem vlug een kijkje op onze website en bekijk alle bestemmingen die wij aanbieden. Laat het dromen van de volgende vakantie maar beginnen.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis