meta_pixel

TOP 5 RONDReizen met MIX VAN CULTUUR EN NATUUR

Staan jullie als gezin te popelen om op reis te vertrekken maar twijfel je nog tussen een rondreis met cultuur of natuur? Goed nieuws, want bij ons hoef je niet te kiezen. Bij Kiddotravel bieden we verschillende avontuurlijke rondreizen aan die beiden combineren. Ontdek hier enkele van onze coolste ervaringen in 4 verschillende continenten en bouw zelf de leukste vakantie met kinderen helemaal op maat van jouw gezin!

CANADA

De spetterende Niagra Falls

Als tweede grootste land ter wereld, is Canada de ideale bestemming voor een avontuurlijke roadtrip met kinderen. Hier hoort zeker een bezoekje bij aan de beroemdste watervallen ter wereld, de Niagara Falls. Enthousiaste kreten verzekerd bij gans het gezin tijdens het aanschouwen van deze spectaculaire natuurpracht.

PEDDELEN BIJ ZONSOPGANG

Eén van onze populairste ervaringen voor natuurliefhebbers is het peddelen in het Algonquin Provincial Park.  Je logeert middenin het bos naast een prachtig meer. Even off-grid genieten van de rust die enkel verstoord wordt door zachte dierengeluiden en een knisperend kampvuur. Je peddelt zowel bij zonsopgang als zonsondergang wat telkens zorgt voor een volledig verschillend spektakel. Onder begeleiding van een ranger verken je ook het park tijdens een avontuurlijke hike met veel boeiende tussenstops voor de kinderen.

KUIEREN DOOR HET GEZELLIGE QUÉBEC

Zin in gezellige city vibes? Dan is Quebec jullie place to be! De historische binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO dus ideaal om even rond te kuieren en te genieten van de charmante straatjes en honderden historische en fotografische bezienswaardigheden.

Kroatië

SLAAP IN EEN BOOMHUT VLAKBIJ HET PLITVICE NATIONAL PARK

Liever wat dichter bij huis? Ook in Kroatië vind je een mix van cultuur en natuur. Je kan er bijvoorbeeld slapen in een boomhut vlak bij het Plitvice National Park. Een unieke ervaring! Neem even een frisse duik in het zwembad voor jullie op ontdekking gaan in het park dat jullie zeker zal betoveren met zijn 16 turkooizen meren en 90 wonderlijke watervallen.

MET DE SPEEDBOAT ROND HET EILAND HVAR

Kroatië staat bekend om de lange kustlijn waaraan wel 1200 eilanden liggen. Hvar is één van de mooiste, een bergachtig eiland met prachtige stranden en azuurblauwe baaitjes. Een bijzondere manier om dit te ontdekken is via het nemen van de speedboat rond het eiland Hvar.  Vlieg over het water en geniet van de frisse wind door de haren – een echte adrenalinekick voor jong en oud! Na de boottrip word je naar een prachtige plek gebracht waar je heerlijk luncht met zicht op zee. Geniet nadien van een zalig luilekkerdagje op het strand.

MET DE TUK TUK DOOR SPLIT

Genoeg gestapt? Tijd om de bruisende stad in te duiken met de tuktuk door Split. Beleef de rijke geschiedenis in levende lijve via een virtual reality tour waarna één van de dienaars van keizer Diocletianus jullie mee op sleeptouw neemt voor een tuktuk tour langs alle highlights.  Na de rondrit kunnen jullie met de kinderen zelf nog de idyllische havenstad verder ontdekken en proeven van de lokale specialiteiten op één van de vele sfeervolle terrasjes.

THAILAND

MET DE FIETS DOOR BANGKOK

Ook Thailand biedt voor elk wat wils! Kies voor een originele citytrip en ontdek met de fiets door Bangkok  alle troeven van deze enorm diverse wereldstad. We voorzien fietsen voor kinderen en zitjes voor de allerkleinsten zodat iedereen kan meegenieten van de fascinerende ontdekkingstocht op 2 wielen doorheen kleine weggetjes, kleurrijke steegjes en levendige marktjes. We gaan zelfs met de fiets op de boot en worden overal vriendelijk begroet door de glimlachende bevolking die extreem kindvriendelijk is!

TREKTOCHT MET KINDEREN DOOR MAE WANG NATIONAL PARK

Tijd voor wat verfrissende berglucht? In Chiang Mai kan je op trektocht met kinderen door het Mae Wang National Park. Bespreek samen met de gids het gewenste trekkingsniveau en ga op bezoek bij een lokale stam, zwem onder een pittoreske waterval en sluit de dag af met een ontspannende bamboe rafting. Een authentieke belevenis!

CHILLEN EN KAJAKKEN IN KRABI

Thailand staat uiteraard ook bekend om zijn parelwitte stranden. Tijd voor chillen en kayakken in Krabi! Eerst volop genieten van zon, zee en strand zodat jullie nadien klaar zijn voor wat actie. Het gebied van Baan Bor Thor is een nationaal park met een complex systeem van rivieren, inhammen en kalkstenen grotten. Ideaal om dit te verkennen met de kajak!

ITALIË

MAAK EEN TREKTOCHT DOOR HET NATUURGEBIED VAN OTRANTO

Italië heeft allerlei moois in petto voor zowel de cultuur-als natuurliefhebbers met kinderen. Laat je omver blazen door Puglia’s indrukwekkende landschappen en maak een trektocht door het natuurgebied van Otranto.  Wandelen met zicht op zee met een kleurrijke verrassing als beloning: het contrast tussen het rode gesteente en de turquoise kleur van het water van het Bauxiet meer zal jong en oud kunnen bekoren.

MET DE SEGWAY DOOR ALBEROBELLO EN SLAPEN IN EEN TRULLO

In het hart van Puglia wordt je betoverd door de stad Alberobello met meer dan duizend typische traditionele witte ronde huisjes met kegelvormig dak, trullo genaamd. Dompel je volledig onder in deze unieke sfeer, trek met de Segway door Alberobello en slaap zelf in een echte trullo. Pittoresk, fotogeniek en heel gezellig om deze authentieke ervaring samen met het gezin te beleven!

FAMILIE RAFTING IN CILENTO

Zin in een coole activiteit op het water? Kies dan voor de leuke familie rafting in het nationaal park van Cilento. Samen roeien door de ongerepte landschappen, een zalige ervaring die jullie zeker ook de nodige adrenalineshots zal bezorgen! De rafting gebeurt in alle veiligheid samen met deskundige gidsen en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, tieners en volwassenen.

ZUID-AFRIKA

ZIPPEN TUSSEN DE DRAKENSBERGEN

Ook in Zuid-Afrika hoef je niet te kiezen tussen cultuur en natuur.  Het inheemse Blue Grotto Woud vormt meteen het ideale adembenemende decor om te zippen tussen de Centrale Drakensbergen. Kriebels in de buik en blinkende ogen verzekerd bij dit zoeven over prachtige watervallen en indrukwekkende vergezichten.

LEER DE XHOSA-BEVOLKING KENNEN

Je logeert op Leisure Island, een geweldige keuze voor reizigers die houden van rustige strandwandelingen en zwemmen in de lagune. Leer de Xhosa-bevolking kennen via een bezoek aan hun Knysna-township. Een unieke opportuniteit om deel te nemen aan het bruisende lokale leven via een bezoek aan een schooltje, een korte taalles en het meewiegen op het Afrikaans ritme via zang en drum. Een aanrader!

MOUNTAINBIKEN IN EEN WILDRESERVAAT IN SWAZILAND

Steek even de grens over en ga mountainbiken in een wildreservaat in Swaziland. Na een stevig ontbijt, trekken jullie samen met de ranger offroad het park in! Je fietst door een adembenemend mooi landschap en bent hier niet alleen want onderweg spot je zebra’s, wildebeesten, impala’s, aapjes, … alle ingrediënten voor een fantastisch avontuur!

MEER INFO?

Op zoek naar meer info over onze rondreizen en de verschillende ervaringen? Neem vlug een kijkje hier en bekijk alle coole activiteiten die wij aanbieden op 12 verschillende bestemmingen verspreid over 4 continenten. Allemaal kinderproof natuurlijk en helemaal samen te stellen en te combineren op maat van jouw gezin! Laat het dromen naar de volgende vakantie maar beginnen…

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis