meta_pixel

Reizen met tieners

Zou je graag een avontuurlijke reis maken met je tieners, maar weet je niet hoe je de reis voor hen ook speciaal kunt maken? De bedoeling is natuurlijk niet dat jij ze moet verplichten om mee te gaan, maar dat zij zelf staan te popelen om te vertrekken. Bij Kiddotravel bieden we verschillende activiteiten aan die tieners te gek vinden. Hier sommen wij enkele van onze coolste ervaringen op in verschillende werelddelen. Bouw de leukste vakantie met je tieners!

West-USA

West-USA staat bekend om zijn prachtige canyons. Deze kan je op een originele manier ontdekken samen met je tieners, namelijk als een echte cowboy. Dit doe je in de Bryce Canyon. Bij aanvang van het avontuur maak je kennis met de cowboys en heel wat paarden. Tijdens deze avontuurlijke ervaring klim en daal je op heel wat rotsachtige wegjes naast de afgrond. Een lange wandeltocht is natuurlijk minder aantrekkelijk dan deze unieke rit te paard.

Daarnaast is één van onze populairste ervaringen bij tieners ziplinen tussen de canyons  vlakbij Arches National Park. Tijdens deze ervaring komt er heel was adrenaline vrij, een echte topper! Voor het zipline avontuur start, rijd je eerst met een 4×4 volledig offroad de canyons op. Eens je boven bent, vind je er 6 prachtige zipline parcours.

Trekken jullie ook graag de stad in? Dan moeten jullie Las Vegas gedaan hebben, dé stad waar alles kan. Je vindt er veel shops, eettenten, casino’s, maar vooral prachtig uitgewerkte themahotels. Wandel er daarnaast ook over de bekende strip, pubers kijken er overal hun ogen uit!

Als laatste voor West-USA is een bezoekje aan Universal Studios in Los Angeles niet te missen! Alle attracties en optredens in het park zijn gebaseerd op verschillende films en televisieprogramma’s. Je vindt er heel veel afwisseling en iedereen zal wel iets van zijn favoriete film of serie herkennen.

Kroatië

Liever wat dichter bij huis? Ook Kroatië biedt veel verschillende activiteiten aan voor tieners. Je kan er bijvoorbeeld slapen in een boomhut vlak bij het Plitvice National Park. Een unieke ervaring! Dit park staat bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco en is beroemd om de mooie meren in prachtige kleuren en vele watervallen.

Voor wat meer adrenaline kan je met de jeep door het Velebit gebergte scheuren. Tijdens de rit kan je genieten van prachtige uitzichten. Je gaat via de haarspeldbochten naar beneden en natuurlijk moet er ook nog een stukje offroad gereden worden.

Een avontuur bedoeld voor iedereen die een geweldige ondergrondse ervaring wil hebben is speleoloog worden voor één dag. Daal af in echte speleologie-uitrusting in de wereld van de stalactieten en stalagmieten. Samen met de gids ontdekken jullie de ondergrondse wereld.

Last but not least, canyoning op de Cetina Rivier. Loop door de rivier, de stroomversnellingen, de ondergrondse tunnels en zwem in natuurlijke zwembaden.

Costa Rica

Costa Rica staat wel bekend voor zijn dieren. Deze dieren kan je spotten tijdens een jungle avontuur op Boca Tapada, een idyllische plek. Maak er een fascinerende boottocht op de rivier en zoek de krokodillen die er aan het rusten zijn aan de rand van het water.

Ook hier kan je ziplinen met je tieners door het prachtige nevelwoud van Monteverde. Je vindt er maar liefst 17 verschillende ziplines, waarvan ééntje van 1 kilometer lang. Zweef door dit woud en geniet van de prachtige natuur.

Van zweven in de lucht naar drijven in het water: raften in Sarapiqui. Een avontuurlijke raft in een schitterend natuurkader. Deze raft voert je door een prachtig deel van de rivier vol spannende wildwaterbanen. Gegarandeerd fun voor gezinnen die voor het eerst gaan raften en die opwinding en stroomversnellingen willen, maar evenzeer een schitterende uitdaging voor ervaren rafters!

Daarnaast kan je met de catamaran gaan varen en gaan snorkelen tussen de kleurrijke vissen. De catamaran heeft twee dekken boven elkaar en ook een superleuke glijbaan voor de kinderen. Tijdens onze tocht kwamen er dolfijnen rond onze boot zwemmen, prachtig gewoon.

Canada

Laat je betoveren door de spetterende Niagara Falls in Canada: een indrukwekkend natuurfenomeen dat je echt moet gezien hebben! Deze waterval bezoek je per boot op de rivier. Tip: Vergeet je poncho niet aan te trekken, want de kans op een verfrissende douche is groot!

Daarnaast kan je in Canada zowel walvissen als beren spotten, beiden even indrukwekkend. De walvissen spot je in Tadoussac op walvissencruise. De beren spot je in Duchesnay. Hiervoor klim je in een hut en wacht je tot de beren tevoorschijn komen.

Ook kan je gaan peddelen in de natuur bij zonsopgang. Dit is prachtig door de nevel die boven het meer hangt. Je vaart er als het ware doorheen, terwijl de zon er geleidelijk aan komt doorpiepen. Geniet van deze Canadese natuurpracht.

New York

In New York kan je op stap gaan met echte hiphop dansers. Tijdens deze interactieve tour zal je zelf dansen én de stad op een superleuke manier leren kennen. Je wordt meegenomen naar sites zoals Rock Steady Park, Central Park, muziekvideo locaties en dansstudio locaties. Laat je van je beste kant zien en neem hun ritme en moves mee naar huis om later indruk te maken op jullie vrienden!

Iets super Amerikaans: een echte NBA-match meemaken en gaan supporteren voor de New York Knicks. Een unieke belevenis met de allerbeste basketters ter wereld en de typische cheerleaders.

Hebben jouw tieners geen hoogtevrees? Ga dan met een supersnelle lift naar het hoogste punt van het Rockefeller Center en geniet van het mooiste uitzicht van New York. Nog een typische trekpleister van New York die absoluut niet te missen is, is een tocht met de boot naar het vrijheidsbeeld. Een leuke manier om mooie foto’s te nemen van de skyline van New York.

Pijlsnel naar het mooiste uitzicht van New York

Zuid-Afrika

Ga op safari en overnacht in een schitterend privé en malariavrij wildreservaat in het Zuiden van Zuid-Afrika. Dit is de ideale plek om de big 5 te spotten. Je gaat er onder begeleiding van een ervaren ranger mee het park in dit met een speciale, open jeep, tieners vinden dit geweldig!

Een bezoek aan Kaapstad is natuurlijk ook niet te missen. Scheur er met supersteps van de Tafelberg en ervaar de prachtige natuur op een actieve manier.

Zijn jouw tieners ook dol op wilde dieren? Maak dan een fantastische boottocht in het Saint Lucia Isimangaliso Wetland Park.  In dit Unesco Werelderfgoed kan je varen tussen de nijlpaarden en krokodillen in hun natuurlijke omgeving.

Florida

De laatste bestemming waar tieners dol op zijn, is Florida. Ook hier kan je varen tussen de alligators, maar dan in de bekende Everglades. Dit is vast een ervaring die ze nooit zullen vergeten. Dwars door de mangrovetunnels varen, pret voor het hele gezin gegarandeerd!

Universal Studios speelt feilloos in op waar tieners het meest van houden met snelle achtbanen, actiefilms en coole attracties. Beleef en dag vol dolle pret voor het hele gezin! Nog meer spektakel vind je in Seaworld met orka’s, pinguïns en dolfijnen. Of combineer het met het ultieme Disneygevoel en beleef sprookjes in Disney World.

Daarnaast kan je met een speedboot scheuren door de baai van Miami. Daar ontdek je de huizen van de “rich and famous”.

MEER INFO?

Op zoek naar meer info over de verschillende ervaringen? Neem vlug een kijkje op onze website en bekijk deze, en nog andere activiteiten die wij aanbieden in Kroatië. Allemaal kinderproof natuurlijk! Laat het dromen naar de volgende vakantie maar beginnen.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis